Stanislav Grospič
KSČM

Stanislav Grospič

Ale víte co, když jsme, když jsme se rozhodovali o tom a pak rozhodli, tak nakonec došlo v řádu hodin v podstatě před tím hlasováním k změně v té nominaci ministra spravedlnosti, no a ta druhá věc se objevila poté, co už bylo odhlasováno v Poslanecké sněmovně
Interview ČT24, 23. července 2018

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Plné odůvodnění

Server Seznam Zprávy jako první informoval o podezření bývalého ministra Petra Krčála z plagiátorství v pondělí 16.července, načež Petr Krčál pouhý den poté připustil možnost svého pochybení a zároveň oznámil rezignaci na svůj ministerský post. To již bylo po zisku důvěry vládě, o čemž se hlasovalo 10. července.

Ta byla o další dva dny později také doplněna o rezignaci na jeho post předsedy krajské organizace ČSSD na Vysočině.

První informace o podezřeníTaťány Malé z plagiátorství přišly od portálu iRozhlas 28.června. Taťána Malá podezření odmítla a toto podezření, následně rozšířené i o její druhou diplomovou práci, odmítla i při rezignacina její post ministryně. Svůj odchod oznámila 9.července, tedy jedenáct dní po zveřejnění informací o jejím obvinění. Při jisté míře tolerance lze konstatovat, že rezignovala také poměrně záhy. Stalo se tak den před samotným hlasováním.

Výrok jsme zmínili