Stanislav Grospič
KSČM

Stanislav Grospič

samozřejmě jsme chtěli, aby pokud se budou některá místa třeba uvolňovat, bude, budou se znovu obsazovat, protože bude končit funkční období, aby to, ta odpovědnost nebo ta možnost kontroly byla úměrně rovnoměrně rozložena i na ostatní subjekty v Poslanecké sněmovně, na jiné politické strany, ale tudíž samozřejmě teda i na komunistickou stranu.
Interview ČT24, 23. července 2018

Tento výrok byl ověřen jako

nepravda

Plné odůvodnění

Během vyjednávání o podpoře nové vlády vznikl tzv. “ toleranční patent,” který obsahoval podmínky, při jejichž splnění bude KSČM vládu Andreje Babiše tolerovat. V původní verzi tohoto “tolerančního patentu” KSČM mimojiné také požadovala, aby měla právo navrhnout obsazení postů v některých státních firmách. Web deníku E15 píše, že podle poslance KSČM Jiřího Dolejše mělo jít o subjekty jako “ČEZ, státní lesy, pošta nebo správci vodních toků.” I když tento požadavek byl nakonec z konečné verze “tolerančního patentu” odstraněn, stalo se tak až nedlouho před jeho podepsáním. Hodnotíme tak výrok jako nepravdivý.

Výrok jsme zmínili

Abychom mohli měřit návštěvnost webu, potřebujeme Váš souhlas se zpracováním osobních údajů prostřednictvím cookies. Více o zpracování osobních údajů