Jan Hamáček
ČSSD

Jan Hamáček

Přímo odtamtuď (z Afgánistánu - pozn. Demagog.cz) vzešli někteří z těch, kteří potom buď přímo, nebo nepřímo se účastnili útoků na Světové obchodní centrum v New Yorku.
Interview ČT24, 7. srpna 2018

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Zkrácené odůvodnění

Útoky na Světové obchodní centrum v New Yorku byly organizované ústředím teroristické organizace Al-Qaeda nacházejícího se v Afghánistánu, kde únosci absolvovali také výcvik.

Plné odůvodnění

Útoky na Světové obchodní centrum v New Yorku uskutečněné 9.září 2001 byly zorganizované teroristickou organizací Al-Qaeda. I když ani jeden z 19 únosců letadel použitých při útocích 11. září neměl afghánské občanství, únosci absolvovali výcvik v táboře Al-Qaeda na afghánském území a z afghánského ústředí Al-Qaeda byly také koordinovány veškeré aktivity nutné k realizaci zářijových útoků. Z těchto důvodů se dá říct, že někteří z přímých nebo nepřímých účastníků útoků opravdu “vzešli” z Afghánistánu.


Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Zahraniční mise a česká politika

Interview ČT24, 7. srpna 2018

Ministr vnitra a zahraničí v jedné osobě v České televizi komentoval tragickou událost, při níž v Afghánistánu hrdinně padli 3 čeští vojáci. Hamáček mluvil o smyslu zahraničních misí, popsal jejich minulost i současný stav v Af...

Abychom mohli měřit návštěvnost webu, potřebujeme Váš souhlas se zpracováním osobních údajů prostřednictvím cookies. Více o zpracování osobních údajů