Markéta Pekarová Adamová
TOP 09

Markéta Pekarová Adamová

(...) a ještě si dovolil říci radní Haně Marvanové, že pokud se jí to nelíbí, tak může odejít z rady.
Právo, 16. prosince 2019

Tento výrok byl ověřen jako

neověřitelné

Zkrácené odůvodnění

Zda primátor Hřib skutečně vyzval radní Kordovou Marvanovou k odstoupení, není z dostupných zdrojů zjistitelné. Vyzval ji však k tomu, aby zvážila opuštění gesce podpory bydlení, kterou má v radě HMP na starosti.

Plné odůvodnění

Markéta Pekarová Adamová mluví o situaci, kdy na návrh radní Hany Kordové Marvanové schválila Rada Hlavního města Prahy (.pdf, str. 14) 4. listopadu 2019 projektový záměr výstavby dostupného družstevního bydlení spolu se zřízením příslušné komise.

Podle zjištění Deníku N však Hana Kordová Marvanová viní primátora Zdeňka Hřiba, že zakázal zpracování analýzy a potřebných právních dokumentů k projektu družstevního bydlení. Zbylá koaliční uskupení (Piráti a Praha sobě) to ale odmítají. Chtějí prý jen zajistit, aby byl projekt řádně ošetřen a metropole na něm netratila. Dále tvrdí, že Kordová Marvanová s nimi nedokáže komunikovat.

Na mimořádné tiskové konferenci k dostupnému bydlení dne 6. prosince primátor Hřib vyzval (čas 55:02–55:46) radní Kordovou Marvanovou k tomu, aby zvážila, zda se nechce vzdát gesce podpory bydlení, kterou má v radě HMP na starosti.

Zda však primátor Hřib skutečně vyzval radní Kordovou Marvanovou k jejímu odstoupení z rady, se nám z dostupných zdrojů nepodařilo zjistit. Výrok proto hodnotíme jako neověřitelný.

Výrok jsme zmínili