Miloš Zeman
SPO

Miloš Zeman

Tam, kde ta domácnost, chcete-li, chudá domácnost, internet nemá, je velmi dobré, a jsou na to i konkrétní programy pomoci, těm dětem ten počítač když ne koupit, alespoň zapůjčit.
S prezidentem v Lánech, 10. ledna 2021
Školství, věda, kultura,
Sociální politika,
Koronavirus,

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Zkrácené odůvodnění

Základní školy dostaly od Ministerstva školství finanční prostředky na nákup notebooků, aby je mohly půjčovat žákům. Kromě toho fungují dobročinné projekty, které pomáhají zajišťovat IT techniku pro děti ze sociálně znevýhodněných rodin.

Plné odůvodnění

Odborníci upozorňují, že distanční výuka prohlubuje rozdíly ve vzdělávání dětí i proto, že některé děti nemají k dispozici dostatečné technické vybavení. Po zkušenosti z jarního lockdownu Ministerstvo školství poskytlo základním školám finance (celkem 1,3 mld. Kč) na nákup IT vybavení pro učitele, aby mohli učit na dálku, ale i pro žáky k zapůjčení.

Kromě toho probíhá veřejná sbírka pod záštitou Nory Fridrichové, která z finančních darů velkých firem i individuálních dárců shání notebooky pro distanční výuku dětí samoživitelů.

Obecně prospěšná společnost Women for Women také spustila program IT pro děti, který pomáhá dětem ze sociálně slabých rodin zajistit IT techniku (nejen počítače, ale i internetové připojení přes mobilní sítě) pro distanční výuku.

Programy, které pomáhají znevýhodněným dětem zajistit počítače a internetové připojení pro distanční vzdělávání, u nás opravdu existují, a proto výrok hodnotíme jako pravdivý. Zda jsou takováto opatření velmi dobrá, je subjektivním hodnocením, které nehodnotíme.

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

S prezidentem Zemanem v Lánech

S prezidentem v Lánech, 10. ledna 2021

Prezident Miloš Zeman poskytl Blesku v prostorách Lánského zámku rozhovor v rámci pořadu s přiléhavým názvem: S prezidentem v Lánech. Řeč byla nejen o očkování prezidenta Zemana a široké veřejnosti, ale i exprezidenta Václava K...