Robert Plaga

Robert Plaga

V té první vlně oslovení, kterou jsme posílali na školy, bylo uvedeno, že se mají (v rámci očkování, pozn. Demagog.cz) prioritizovat učitelé 55+ a zároveň ti učitelé z těch škol, které ještě v té chvíli byly v provozu.
Týden v politice, 21. března 2021
Školství, věda, kultura,
Koronavirus,

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Zkrácené odůvodnění

Informace zveřejněné Ministerstvem školství k přednostnímu očkování pedagogických i nepedagogických pracovníků škol uvádí, že zaměstnanci škol ve věku 55 let a výše jsou prioritizovanými osobami. Jejich očkování začalo ještě před uzavřením škol.

Plné odůvodnění

Stát ve věci očkování proti onemocnění covid-19 na konci února 2021 rozhodl o upřednostnění (.pdf, str. 2) pedagogických pracovníků a nepedagogických zaměstnanců škol. Ministerstvo školství v rámci aktualizace uvedlo, že do datové schránky zašle všem školám, bez ohledu na druh činnosti či zřizovatele, také podrobné informace k dalšímu postupu, vzory souvisejících dokumentů, atd.

V sobotu 27. února 2021 byla Ministerstvem zdravotnictví ČR spuštěna registrace k přednostnímu očkování pedagogických i nepedagogických pracovníků škol. V první etapě realizace (.pdf) očkování těchto osob byli prioritizováni zaměstnanci (.pdf, str. 5) ve věku 55 let a výše a zaměstnanci zajišťující provoz škol a školských zařízení, které byly v té době souladu s vládními opatřeními v provozu, tedy zejména mateřských škol a 1. a 2. tříd základních škol.

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Ministr (zavřeného) školství

Týden v politice, 21. března 2021

Robert Plaga v rozhovoru pro Týden v politice mluvil o poznatcích z fungování distanční výuky na školách, podobě letošních maturit, ale také o často zmiňovaném prvenství Česka v délce uzavření škol. V naší analýze se dozvíte ta...