Zdeněk Hřib
Piráti

Zdeněk Hřib

Už nyní je na internetu přehled, že se (městské byty, pozn. Demagog.cz) opravují rekordním tempem.
E15, 5. září 2022
Sociální politika,
Regiony,

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Zkrácené odůvodnění

Statistika na webu pražského magistrátu ukazuje, že Praha do městských bytů v roce 2021 investovala skoro 260 milionů Kč. Ještě v roce 2018 tato částka např. nepřesahovala 60 milionů Kč. V posledních letech výše investic skutečně rostla, zvýšil se i počet rekonstruovaných bytů.

Plné odůvodnění

Přehled investic do městských bytů lze nalézt na webových stránkách Odboru hospodaření s majetkem hlavního města Prahy. Vyplývá z nich, že investice Prahy do jejího bytového fondu každým rokem rostou. V roce 2015 investovala Praha do městských bytů 0,5 milionu korun, v loňském roce pak částka činila 258,9 milionu korun.

Doplňme, že současná pražská koalice Pirátů, Prahy Sobě a Spojených sil pro Prahu nastoupila do úřadu po volbách na podzim 2018. V předcházejícím volebním období řídila hlavní město koalice hnutí ANO, ČSSD a Trojkoalice, vedená Adrianou Krnáčovou.

Zpravodajský server E15.cz poté uvádí, že pražský magistrát v roce 2020 za sumu 168,2 milionu Kč rekonstruoval celkem 451 bytů, což je dvakrát více než v předcházejícím roce i v letech 2018 a 2017. Z částek, které hlavní město do bytového fondu investovalo, vyplývá, že se městské byty rekonstruují stále vyšším tempem. Výrok primátora Hřiba tedy hodnotíme jako pravdivý.

Výrok jsme zmínili

Abychom mohli měřit návštěvnost webu, potřebujeme Váš souhlas se zpracováním osobních údajů prostřednictvím cookies. Více o zpracování osobních údajů