Petra Pecková
STAN

Petra Pecková

Rozšiřujeme (…) gymnázium v Berouně nebo v Hostivici.
Krajské a senátní volby 2024, 10. září 2024
Školství, věda, kultura,
Krajské volby 2024,

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Zkrácené odůvodnění

Na gymnáziu v Hostivici se v současnosti buduje nástavba budovy, v níž by mělo vzniknout několik nových učeben. V případě gymnázia v Berouně se v září 2024 začalo s přípravami projektové dokumentace na vybudování přístavby.

Plné odůvodnění

Zejména ve spojitosti s předpokládaným vývojem počtu žáků začal Středočeský kraj rozšiřovat kapacity místních gymnázií formou přístaveb. V květnu letošního roku zástupci kraje konkrétně zmiňovali, že rozšiřování nebo přípravy na něj probíhají v případě gymnázia v Hostivici, Říčanech, Berouně či Brandýsu nad Labem.

Letos v září schválili radní Středočeského kraje výsledek výběrového řízení, v němž se rozhodovalo o firmě, která vypracuje projektovou dokumentaci na rozšíření gymnázia v Berouně (.pdf, str. 7–8). Kraj počítá s tím, že po dokončení dokumentace se v roce 2026 začne stavět přístavba s deseti učebnami.

V případě gymnázia v Hostivici krajští radní v lednu 2024 schválili smlouvu s dodavatelem, který postaví nástavbu budovy. Stavební práce, které by měly přinést šest nových učeben, začaly letos v únoru. Jejich dokončení se plánuje na rok 2025.

Gymnázium v Hostivici se tedy v současné době rozšiřuje a u gymnázia v Berouně Středočeský kraj začal s přípravami projektové dokumentace na vybudování přístavby. Výrok proto hodnotíme jako pravdivý.

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Školství ve Středočeském kraji

Krajské a senátní volby 2024, 10. září 2024

V rámci krajských voleb jsme se zaměřili na debatu kandidátů na hejtmana Středočeského kraje, kterou vysílala CNN Prima News. V ověřovaném úseku pořadu, který se týkal školství, jsme ověřili např. výroky o počtu lidí ve věku 15...