Petra Pecková
STAN

Petra Pecková

Rozšiřujeme gymnázium v Benešově.
Krajské a senátní volby 2024, 10. září 2024
Školství, věda, kultura,
Krajské volby 2024,

Tento výrok byl ověřen jako

neověřitelné

Zkrácené odůvodnění

Ve veřejně dostupných zdrojích se nám informace o rozšíření gymnázia v Benešově dohledat nepodařilo. S dotazem jsme se obrátili i na vedení školy, dosud jsme ovšem nedostali odpověď, proto hodnotíme výrok jako neověřitelný.

Plné odůvodnění

Zejména ve spojitosti s předpokládaným vývojem počtu žáků začal Středočeský kraj rozšiřovat kapacity místních gymnázií formou přístaveb. V květnu letošního roku zástupci kraje například mluvili o tom, že rozšiřování nebo přípravy na něj probíhají v případě gymnázia v Hostivici, Říčanech, Berouně či Brandýsu nad Labem. Gymnázium v Benešově v daném výčtu nicméně zmíněno nebylo.

Informace o tom, že by mělo dojít k rozšíření kapacity tohoto gymnázia, se nám nepodařilo dohledat na webu školy ani stránkách Středočeského kraje, který je jejím zřizovatelem. S dotazem jsme se proto obrátili jak na vedení gymnázia i na kraj, dosud jsme však nedostali odpověď. Z tohoto důvodu výrok hodnotíme jako neověřitelný.

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Školství ve Středočeském kraji

Krajské a senátní volby 2024, 10. září 2024

V rámci krajských voleb jsme se zaměřili na debatu kandidátů na hejtmana Středočeského kraje, kterou vysílala CNN Prima News. V ověřovaném úseku pořadu, který se týkal školství, jsme ověřili např. výroky o počtu lidí ve věku 15...