Lubomír Zaorálek
SOCDEM

Lubomír Zaorálek

Vy jste zmínil dvě věci, vy jste zmínil Peking tedy a Moskvu, tak jenom aby to bylo přesné, co se týče jednání v Pekingu, která se konala na té návštěvě prezidenta, tak velvyslanec Sečka se účastnil všech přijetí u pana prezident Si Ťin-pchinga i na úrovni vicepremiérů. Takže já tady garantuju to, že český velvyslanec se účastnil jednání, které absolvoval prezident a můžete to brát za spolehlivou informaci. A to, co vy máte na mysli, to máte zřejmě na mysli přijetí v Moskvě, které se dálo a u kterého velvyslanec nebyl.
Otázky Václava Moravce, 18. října 2015

Tento výrok byl ověřen jako

neověřitelné

Plné odůvodnění

Z veřejně dostupných zdrojů se nám nepodařilo dohledat, zda byl skutečně u jednání v Pekingu přítomen i český velvyslanec. S dotazem na potvrzení informace jsme oslovili tiskový odbor Ministerstva zahraničních věcí. Výrok prozatím hodnotíme jako neověřitelný.

Co se týká návštěvy prezidenta v Moskvě, tak je pravdou, že při setkání s prezidentem Ruské federace nebyl velvyslanec Remek přítomen. Miloše Zemana doprovázel kancléř Mynář a poradce pro energetiku Nejedlý.

Zdroj fotky: RU.cz

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

OVM - Zaorálek vs. Schwarzenberg

Otázky Václava Moravce, 18. října 2015

Otázky Václava Moravce tentokrát nabídly diskuzní duel ministra zahraničí Zaorálka a jeho předchůdce Schwarzenberga. Není tak vůbec překvapivé, že oba pánové řešili aktuální otázky zahraniční politiky. Debata přinesla témata ru...