Jaroslava Pokorná Jermanová
ANO

Jaroslava Pokorná Jermanová

Já chci se jenom vrátit k té novele jednacího řádu, která byla na začátku našeho období. My jsme tam předkládali možnost omezení vystoupení poslanců na dvakrát 10 minut, protože současný jednací řád to umožňuje, ale nedostali jsme podporu ani od koaličních partnerů ani od opozice.
Otázky Václava Moravce, 14. února 2016

Tento výrok byl ověřen jako

zavádějící

Plné odůvodnění

Poslankyně Jermanová skutečně přeložila návrh, který by zaváděl takovéto omezení rozpravy. Návrh však nepodpořili ani poslanci zvolení za hnutí ANO a výrok proto hodnotíme jako zavádějící.

Skupina koaličních poslanců předložila na začátku volebního období návrh na změnu jednacího řádu sněmovy (sněmovní tisk č. 26). Novela zavádí (.pdf) mimo jiné tzv. garanční výbory či prodlužuje minimální lhůtu mezi 2. a 3. čtením.

Pozměňovací návrhy (.pdf, strana 7) Jaroslavy Jermanové pak skutečně měly omezit možnost rozpravy například tím, že by poslancům byla umožněna jen dvě desetiminunová vystoupení ke každému bodu. Návrh však podpořilo pouze 9 poslanců z 47členného klubu ANO a v dalších klubech nezískal podporu vůbec žádnou.

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Poslanecká realita

Otázky Václava Moravce, 14. února 2016

Na valentýnskou neděli si pozval Václav Moravec do studia v žižkovské vysílací věži hned dvě ženy. Obě místopředsedkyně (Jaroslava Jermanová za ANO a Miloslava Vostrá za KSČM) si u témat, jako je Jednací řád Poslanecké sněmovny...