Jan Bartošek
KDU-ČSL

Jan Bartošek

Když jsme se bavili s ministrem financí (o EET - pozn. Demagog.cz), tak jsme říkali, že bysme šli spíš cestou, aby se to nejprve pilotně odzkoušelo, zda například sítě pro převod dat jsou dostačující, zda odezva těch serverů bude skutečně v rámci těch dvou sekund (...) Ministr financí řekl, že do toho půjde rovnou 1. 12.
Interview ČT24, 16. srpna 2016

Tento výrok byl ověřen jako

neověřitelné

Plné odůvodnění

Důkaz o návrhu pilotního testování z pera KDU-ČSL ve veřejných zdrojích neexistuje, do systému EET se však zapojí již 1. prosince jen někteří podnikatelé, ostatní mají na přípravu delší čas.

Pilotní testování, o kterém hovoří Jan Bartošek, ve svých požadavcích lidovci nikde neuvádí, již od začátku projednávání však měli k návrhu řadu námitek. Pro svou podporu v rámci koalice požadovali splnění pěti podmínek, aktuálně navrhují výjimku pro příležitostné podnikatele a prodávající na farmářských trzích.

Lidovci navrhovali také odložení povinné účasti pro řemeslníky, v čemž svým koaličním partnerům Andrej Babiš vyhověl. Zákon počítá se zavedením evidence ve čtyřech fázích, ta první se týká jen podnikatelů v ubytovacích a stravovacích službách. Ostatní podnikatelé se tedy od 1. prosince 2016 do systému zapojovat nemusí.

Místopředseda sněmovny mluví o návrhu, který jsme bohužel nenalezli. Výrok tedy hodnotíme jako neověřitelný.

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

OKD, EET, NCOZ

Interview ČT24, 16. srpna 2016

Místopředseda Poslanecké sněmovny Jan Bartošek se po čase opět dostal do tenat našeho ověřování. I po dnešku mu však na kontě zůstane jediná nepravda a dva zavádějící výroky. Své vyjádření k revitalizaci Ostravsko-karvinských d...