Jan Bartošek
KDU-ČSL

Jan Bartošek

Já jsem se vyjádřil, nebo lidovci se vyjádřili, že policejní reforma je plně v kompetenci ministra vnitra, ale je to současně i jeho politická zodpovědnost.
Interview ČT24, 16. srpna 2016

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Plné odůvodnění

Byl to opravdu místopředseda Bartošek, kdo se k tématu vyjádřil 25. června 2016 v rozhovoru pro deník Právo o reformě Policie a krizi v koalici těmito slovy:

"Do situace vnášíme zdravý racionální pohled třeba v tom, když říkáme, ať se lidé nepletou navzájem do svých kompetencí a respektují vzájemně svá ministerstva. A na druhou stranu současně říkáme, že každé rozhodnutí s sebou nese zodpovědnost, a když to rozhodnutí bude špatné, nechť se z toho vyvodí osobní zodpovědnost." Výrok hodnotíme jako pravdivý. Zároveň je nutné připomenout, že ohledně reformy Policie a otázek s ní spojených byla ustanovena poslanecká komise, které je místopředseda Bartošek členem. O jejím smyslu se vyjádřil 1. srpna v pořadu ČT 24 Události, komentáře takto:

"Vyšetřovací komise není ani tak o pocitech jako o důkazech a úkolem vyšetřovací komise je to, aby shromáždila důkazy, posoudila je a aby zjistila, zda policejní reforma proběhla řádně, byla připomínkována, všichni měli možnost se k ní vyjádřit, zda tyto připomínky byly zapracovány a současně zjistit, zda důvodem k této policejní reformě nebyly jiné motivy, než pouze čistě reforma policie a v tento moment my jsme ve fázi, kdy vyšetřujeme, zjišťujeme a celá ta mozaika se nám teprve skládá."

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

OKD, EET, NCOZ

Interview ČT24, 16. srpna 2016

Místopředseda Poslanecké sněmovny Jan Bartošek se po čase opět dostal do tenat našeho ověřování. I po dnešku mu však na kontě zůstane jediná nepravda a dva zavádějící výroky. Své vyjádření k revitalizaci Ostravsko-karvinských d...