Jan Bartošek
KDU-ČSL

Jan Bartošek

Zuzana TVARŮŽKOVÁ: Jaký máte příslib od ministra financí, jestli na (na výjimku pro farmářské trhy v rámci EET - pozn. Demagog.cz) to kývne.

Jan BARTOŠEK: Je proti, je proti.
Interview ČT24, 16. srpna 2016

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Plné odůvodnění

Vláda, v čele s ministerstvem financ í, je proti vyjmutí farmářských trhů z EET, jak uvedl mluvčí vlády Martin Ayrer. Navrhovanou úpravu zákona o EET označila ve svém oficiálním stanovisku (.pdf) k jednání za nesystémovou.

Svůj kladný postoj k evidenci tržeb z prodeje na farmářských trzích vyjádřil Andrej Babiš i na stránkách MFČR.

Návrh zákona o EET (Zk. 112/2016 SB.) se projednává již od roku 2013. Pozměňovací (.pdf) návrh, týkající se farmářských trhů, podali Marian Jurečka a Jaroslav Klaška (oba KDU-ČSL) až 13. srpna 2016. Podle nich by EET značně ztížila prodej potravin na trzích, což by mohlo vést k ukončení nebo výraznému zdražení prodávaných surovin.

Ministerstvo financí vydalo v reakci na článek Hodonínského deníku prohlášení, v němž tvrdí, že náklady prodejců budou minimální, popřípadě jednorázové (koupě elektronického evidenčního zařízení).

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

OKD, EET, NCOZ

Interview ČT24, 16. srpna 2016

Místopředseda Poslanecké sněmovny Jan Bartošek se po čase opět dostal do tenat našeho ověřování. I po dnešku mu však na kontě zůstane jediná nepravda a dva zavádějící výroky. Své vyjádření k revitalizaci Ostravsko-karvinských d...