Andrej Babiš
ANO

Andrej Babiš

V červenci 2013 jsme měli 1 procento (myšleno v preferencích - pozn. Demagog.cz).
Otázky Václava Moravce, 6. listopadu 2016

Tento výrok byl ověřen jako

neověřitelné

Plné odůvodnění

Z výsledků agentury MEDIAN (.pdf, str. 5), která prováděla průzkum volebních preferencí v období červenec–srpen 2013 vyplývá, že hnutí ANO muselo dosáhnout výsledku nižšího než 2,5 % (hodnota Strany zelených, která je v tomto výzkumu hodnocena samostatně s nejnižšími preferencemi). Hnutí ANO je ve zmíněném průzkumu zahrnuto společně s dalšími subjekty ve společném sloupci pod názvem„OSTATNÍ“.

V červenci (16. 7.) pak webový portál Týden informoval o průzkumu volebních preferencí provedeném společností Médea research, kde preference hnutí ANO nejsou vůbec uvedeny. Oficiální web zmíněné agentury však nenabízí daný výzkum k nahlédnutí.

Agentury STEM a CVVM v červenci 2013 průzkum stranických preferencí neprováděly. Obě agentury však provedly výzkumy v dalších měsících. Například podle údajů agentury STEM činily v červnu 2013 preference hnutí ANO 0,5 % a v září 2013 5,2 %. Podle agentury CVVM dosáhlo hnutí ANO v průzkumu z června 2013 (.pdf, str. 2) výsledku nižšího než 1 % preferencí, protože nebylo zařazeno do grafu, kam zmíněná agentura zahrnuje pouze subjekty, které dosáhnou výsledku vyššího než 1 %. V září 2013 (.pfd, str. 3) však už podpora hnutí ANO dosáhla podle volebního modelu CVVM 14 %.

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Můj dalajláma je Michael Bloomberg

Otázky Václava Moravce, 6. listopadu 2016

Do Otázek Václava Moravce tentokrát přišel ministr financí Andrej Babiš. Moderátor se ho ptal na očekávání ohledně voleb do Poslanecké sněmovny, na vztahy v koalici a možnou výměnu ministrů ve vládě nebo kauzu týkající se přije...

Abychom mohli měřit návštěvnost webu, potřebujeme Váš souhlas se zpracováním osobních údajů prostřednictvím cookies. Více o zpracování osobních údajů