Pavel Bělobrádek
KDU-ČSL

Pavel Bělobrádek

Měli jsme ho (Andreje Babiše, pozn. Demagog.cz) na poslaneckém klubu, řekli jsme mu naše návrhy a vysvětlili důvody, zopakovali jsme mu argumenty, které jsme před více jak rokem říkali ministerstvu financí. On se tvářil, že s tím není úplně ztotožněn, jen o čem je ochoten se na ministerstvu financí bavit, je ta částka 250 tisíc korun, protože je vůbec otázka, jestli si ta zmiňovaná babička vůbec o paušální daň bude žádat a jestli jí to něco přinese.
Otázky Václava Moravce, 4. prosince 2016

Tento výrok byl ověřen jako

neověřitelné

Plné odůvodnění

Výrok je hodnocen jako neověřitelný, neboť ve veřejných zdrojích - médiích ani tiskových zprávách KDU-ČSL či hnutí ANO - není žádná zmínka o tom, že by se Andrej Babiš zúčastnil jednání poslaneckého klubu KDU-ČSL, ani o tom, že by se jednání zmíněného poslaneckého klubu zúčastnil s cílem projednání problematiky EET.

Ministerstvo financí řízené Andrejem Babišem jakékoliv výjimky ze systému EET odmítalo, na konci srpna však přišlo s výjimkou, která z první fáze EET vyňala stánkový prodej občerstvení. Další změny pak Babiš navrhl 23. listopadu 2016, tedy pouhý týden před spuštěním první vlny EET (dodejme, že daná výjimka se nevztahuje primárně na první vlnu EET).

Babiš změny v EET předložil Poslanecké sněmovně jako poslanec, ČSSD však již uvedla, že jeho návrh nepodpoří. Marian Jurečka (KDU-ČSL) uvedl, že KDU-ČSL s Babišem navrženými změnami souhlasí, neboť do jisté míry reflektují změny, které KDU-ČSL navrhuje déle než rok.

KDU-ČSL se na konci listopadu rozhodla, že Poslanecké sněmovně předloží vlastní (viz návrhy poslance Klašky) verzi změn v systému EET.

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Start EET a střet zájmů

Otázky Václava Moravce, 4. prosince 2016

Do Otázek Václava Moravce přijali pozvání předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek a šéf Občanských demokratů Petr Fiala. Mezi tématy nemohlo chybět aktuální spuštění elektronické evidence tržeb nebo další horké téma, novela zákona o ...