Lubomír Zaorálek
ČSSD

Lubomír Zaorálek

My sami dokonce jsme vytvořili knihu oborových příležitostí, kde jsme zmapovali, mapujeme vlastně ty šance v jednotlivých zemích světa podle oboru, a každý, kdo má zájem, na internetu nebo ty knihy můžou od nás dostat, vlastně se od nás doví takovou orientaci toho, kde mohou ty svoje výrobky upotřebit, takže my nečekáme, kdo přijde, ale snažíme se sami v tom světě to mapovat ty příležitosti a dávat dohromady naše podnikatele s těmi příležitostmi.
Český rozhlas, 15. září 2017

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Plné odůvodnění

Mapa globálních oborových příležitostíje nástrojem české ekonomické diplomacie a její první knižní vydání vzniklo v roce 2015. V úvodu této publikace je seznam prioritních zemí daných Exportní strategií 2012 – 2020 označen za překonaný, protože určuje pouze exportní destinaci.

Českým exportérům má Mapa nově pomáhat s hledáním perspektivních oborů, v nichž má ČR konkurenční výhodu. Ve stejném roce vyšlo také tzv. sektorové vydání, které bylo na rozdíl od prvního teritoriálně členěného vydání děleno oborově. Následovalo vydání z roku 2016, jež navíc informuje i o příležitostech rozvojové spolupráce v jednotlivých zemích. Nejaktuálnější verze je z června 2017.

Mapu globálních oborových příležitostí připravuje MZV ve spolupráci s MPO a CzechTrade. Využívá přitom informace získané ekonomickými diplomaty v zahraničí a zapojen je i soukromý sektor. Publikace jsou k dispozici v knižní i elektronické podobě a na portálu BusinessInfo.cz se nachází jejich interaktivní verze.

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Volby 2017: Lídr ČSSD v ČRo

Český rozhlas, 15. září 2017

Český rozhlas, 15. září 2017 - V pořadí čtvrtým volebním lídrem, který v rámci předvolebních debat navštívil studio Českého rozhlasu byl ministr zahraničí Lubomír Zaorálek z ČSSD. Diskuze se točila zejména okolo sociálních a ek...

Abychom mohli měřit návštěvnost webu, potřebujeme Váš souhlas se zpracováním osobních údajů prostřednictvím cookies. Více o zpracování osobních údajů