Jiří Pospíšil
TOP 09

Jiří Pospíšil

Kandidoval jsem do vedení té strany s tím, že já chci být ten, kdo udělá maximum pro to, aby se obnovily vztahy se STANem, protože to je nám programově velmi blízká strana.
Interview ČT24, 20. března 2018

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Plné odůvodnění

Předseda TOP09 Jiří Pospíšil svůj záměr spolupracovat s hnutím STAN skutečně deklaroval v době, kdy kandidoval do čela strany.

Jiří Pospíšil oznámil svou kandidaturu do čela TOP09 na začátku listopadu 2017. Svůj záměr spolupracovat mimo jiné s hnutím STAN oznámil vzápětí: "Pokud budu zvolen, tak budu chtít, abychom spolupracovali se stranami z pravého středu, to znamená primárně se STAN a KDU-ČSL." Ve svém kandidátském projevu (čas 19:31) se na toto téma vyjadřoval znovu: " Platí tu ta jeho teze (Luďka Niedermayera, pozn. Demagog.cz ), která tu zazněla, že ta spolupráce ( se středopravicovými stranami, pozn. Demagog.cz) musí začít hned, ona ostatně již začala na půdě Poslanecké sněmovny, a není třeba, a není ani dobré a správné čekat až na konkrétní volby.Tamtéž (čas 21:17) dále hovořil o spolupráci s hnutím STAN v příštích volbách do Evropského parlamentu: "Bylo by hloupé nevyužít toho, že tři české politické strany, TOP 09. Starostové a Lidovci jsou součástí jedné velké rodiny politických středopravicových proevropských stran....... a bylo by hloupé se nepokusit postavit společnou kandidátku těchto tří subjektů."

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Aktuální otázky pohledem předsedy TOP 09

Interview ČT24, 20. března 2018

Předseda TOP 09 v rozhovoru pro Českou televizi hodnotil aktuální situaci na Slovensku, kauzu kolem látky Novičok a také některé evropské otázky. V debatě se ovšem dostal i k domácím tématům - např. možné integraci menších stře...