Jiří Pospíšil
TOP 09

Jiří Pospíšil

Zuzana TVARŮŽKOVÁ: TOP 09 teď patří k těm, kdo kritizují jednání mimochodem ministra zahraničí Stropnického za pomalou reakci na ruské obvinění z toho, že jed novičok, kterým byl otráven dvojitý špion Skripal ve Velké Británii, pochází z Česka. Ministr tohle tvrzení odmítl, zve si na ministerstvo ruského velvyslance. Co vám tedy ještě chybí?

Jiří POSPÍŠIL: Tak konečně tak dělá, ale o víkendu řekl, že český pan ministr zahraničí, že nechce kazit víkend ruskému ambasadorovi, a tak aktivně nepůsobil.
Interview ČT24, 20. března 2018

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Plné odůvodnění

Martin Stropnický ve vyjádření pro Českou televizi (video, cca 1:40) v sobotu na otázku, zda se bude chtít sejít s ruským velvyslancem a bude chtít vědět jeho názor odpověděl:

" Já mu nechci kazit neděli, poté poletím do Bruselu na jednání ministrů zahraničí EU, nepochybně to bude téma... "

Neověřujeme, zda byl ministr zahraničí aktivní v přístupu k vyjádření Ruské federace, ale zda opravdu řekl to, co uvádí předseda TOP 09 Jiří Pospíšil.

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Aktuální otázky pohledem předsedy TOP 09

Interview ČT24, 20. března 2018

Předseda TOP 09 v rozhovoru pro Českou televizi hodnotil aktuální situaci na Slovensku, kauzu kolem látky Novičok a také některé evropské otázky. V debatě se ovšem dostal i k domácím tématům - např. možné integraci menších stře...