Petr Fiala
ODS

Petr Fiala

ANO nevyužilo možnost odvolat Tomia Okamuru za jeho skandální výroky.
Časopis Týden, 16. dubna 2018

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Plné odůvodnění

Jan Bartošek za KDU-ČSL podal letos v únoru návrh na odvolání Tomia Okamury z postu místopředsedy Sněmovny kvůli jeho kontroverzním výrokům (4:45) o koncentračním táboře v Letech.

Poslanci KDU-ČSL sehnali 86 podpisů - tedy dostatek, aby se mohlo hlasovat o zařazení bodu na program, což však nakonec neprošlo. Z hnutí ANO hlasovalo pouze pět poslanců.

V březnu se poté odehrála mimořádná schůze, kdy poslanci KDU-ČSL sesbírali více než 40 podpisů k žádosti o ni. Nedošlo však ke schválení mimořádné schůze a hlasování o odvolání Tomia Okamury se nekonalo. Z hnutí ANO pro schválení programu hlasoval pouze jeden poslanec.

Vzhledem k hlasování poslanců ANO o projednávání odvolání Okamury z funkce místopředsedy Sněmovny je výrok hodnocen jako pravdivý.

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Předseda ODS pro Týden

Časopis Týden, 16. dubna 2018

Petr Fiala v rozhovoru pro aktuální vydání časopisu Týden popsal, jak z jeho pohledu vypadají jednání o vládě. Zaměřil se zejména na odpovědnost pánů Babiše a Zemana v tom, že Česká republika stále nemá vládu s důvěrou Poslanec...

Abychom mohli měřit návštěvnost webu, potřebujeme Váš souhlas se zpracováním osobních údajů prostřednictvím cookies. Více o zpracování osobních údajů