Jiří Pospíšil
TOP 09

Jiří Pospíšil

Je celá řada dneska žalob na město Prahu a na její příspěvkové organizace, že neposkytují dostatek informací veřejnosti.
DVTV, 23. dubna 2018

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Plné odůvodnění

V minulosti se Praha vícekrát dostala do sporu o zveřejnění informací na základě zákona o volném přístupu k informacím. Aktivní v tomto směru byla v posledních letech hlavně buňka pražských Pirátů, kteří požadovali přístup k informacím jak jednotlivých městských částí, tak i městských firem.

V dalších sporech například Dopravní podnik hlavního města Prahy odmítal zveřejňovat informace o aktuální poloze dopravní prostředků hromadné městské dopravy nebo aktuální vytíženost tramvají. V roce 2012 Magistrát hlavního města Prahy prohrál spor o přístup k informacím ohledně registračních značek. Lze proto tvrdit, že Praha je žalována kvůli nezveřejňování informací.

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

TOP 09 a její vyhlídky

DVTV, 23. dubna 2018

Předseda TOP 09 byl hostem DVTV, kde řešil jak postavení své strany v současném volebním období, tak i vládní vyjednávání a realitu v Poslanecké sněmovně. Stejně tak v přišla v debatě řeč i na blížící se komunální volby, v nich...