Jiří Pospíšil
TOP 09

Jiří Pospíšil

Pokud vím, pan Nacher ještě není potvrzený, zatím byl zvolen v primárních volbách, zatím ještě není oficiálním kandidátem hnutí ANO.
DVTV, 23. dubna 2018

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Plné odůvodnění

Patrik Nacher byl zvolen v primárních volbách, kdy členové hnutí ANO hlasovali od čtvrtka 19. dubna do soboty 21. dubna 2018, s volební účastí 63 %.

Krajský manažer hnutí ANO Martin Haushalter uvedl k volbám následující:

„V primárních volbách zvítězil Patrik Nacher. Stává se tak oficiálně zvoleným kandidátem na lídra pro podzimní komunální volby. Tohoto kandidáta ještě musí potvrdit krajský sněm a celostátní předsednictvo.“ Výrok je hodnocen jako pravdivý, jelikož dle stanov hnutí ANO musí být kandidát schválen Výborem (.pdf, str. 9) a Předsednictvem (.pdf, str. 10); zároveň může mít vliv na schválení kandidáta i předseda (.pdf, str. 11):

„(6) Předseda je oprávněn ve výjimečných a odůvodněných případech i po schválení kandidátních listin Výborem dle čl. 11 odstavce (4) písm. f), g) a h) těchto stanov do schválených kandidátních listin zasáhnout (zejména vyškrtnout kandidáty a/nebo změnit pořadí jednotlivých kandidátů a/nebo doplnit kandidáty).“



Výrok jsme zmínili

Ověřeno

TOP 09 a její vyhlídky

DVTV, 23. dubna 2018

Předseda TOP 09 byl hostem DVTV, kde řešil jak postavení své strany v současném volebním období, tak i vládní vyjednávání a realitu v Poslanecké sněmovně. Stejně tak v přišla v debatě řeč i na blížící se komunální volby, v nich...