Jiří Pospíšil
TOP 09

Jiří Pospíšil

Já když jsem byl zvolen předsedou strany, tak jsem od počátku říkal, že chci učinit maximum pro to, abychom se se středopravicovými stranami dohodli.
DVTV, 23. dubna 2018

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Plné odůvodnění

Výrok hodnotíme jako pravdivý, protože Jiří Pospíšil se ke spolupráci se středopravicovými stranami vyjádřil kladně již na tiskové konferenci bezprostředně po svém zvolení předsedou TOP 09.

Pospíšil zde mluvil o několika středopravicových stranách. Prohlásil, že „Starostové a nezávislí jsou TOP 09 dneska nejbližším politickým subjektem“ a doufá, že „v komunálních volbách leckde postavíme společné projekty a společné kandidátky“ (video od 7:48).

Dále vyzval ke spolupráci ve volbách do Evropského parlamentu, když uvedl: „Byl bych rád, kdyby strany TOP 09, Starostové a KDU, kteří jsou součástí tzv. Evropské lidové strany, kandidovaly společně.“ (od 1:32) Na adresu ODS Pospíšil řekl, že i s touto stranou by rád spolupracoval (od 8:40).

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

TOP 09 a její vyhlídky

DVTV, 23. dubna 2018

Předseda TOP 09 byl hostem DVTV, kde řešil jak postavení své strany v současném volebním období, tak i vládní vyjednávání a realitu v Poslanecké sněmovně. Stejně tak v přišla v debatě řeč i na blížící se komunální volby, v nich...