Petr Fiala
ODS

Petr Fiala

Ta koalice (hnutí ANO, SPD a KSČM, pozn. Demagog.cz) ve Sněmovně existuje a projevuje se tím, že spolu hlasuje o zákonech.
Právo, 26. května 2018

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Plné odůvodnění

Výroky o tom, zda skutečně existuje a funguje tzv. koalice ANO, SPD a KSČM, už Demagog.cz ověřoval a to nejednou. Z přiložených dat jednoznačně vyplynulo, že tato politická uskupení skutečně hlasují velmi často jednotně. Nutno dodat, že spolu zároveň hlasují také nejčastěji.

Jeden z posledních příkladů jednoty při hlasování se odehrál na schůzi Poslanecké sněmovny 22. května 2018. Poslanci hnutí ANO (kromě Radka Vondráčka), KSČM (kromě Jiřího Dolejše), SPD a jeden poslanec ČSSD tehdy hlasovali pro návrh Leo Luzara z KSČM na vyřazení projednávání kauzy Novičok z programu schůze. Stalo se tak i přesto, že návrh programu byl již předtím schválen organizačním výborem (kauza Novičok - bod 97).

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Předseda ODS k vládě

Právo, 26. května 2018

Předseda ODS v rozhovoru pro deník Právo popsal, jak vidí vyjednávání o nové vládě, jak probíhají z jeho pohledu každodenní jednání v Poslanecké sněmovně a mluvil také o zvyšujícím se vlivu komunistů.