Andrej Babiš
ANO

Andrej Babiš

...,že peníze do zdravotnictví dávají pojišťovny na péči. Tam je 14 různých včetně nemocnic. A my tam dáváme 20 miliard navíc. Dáváme myslím, 13,5 miliardy do nemocnic, ano.
Partie, 2. září 2018

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Zkrácené odůvodnění

Oproti minulému roku bude v systému veřejného zdravotního pojištění o 20 miliard korun více. Z toho 13,5 miliardy korun půjde do nemocnic.

Plné odůvodnění

Letošní dohodovací řízení o úhradách na rok 2019, které skončilo dohodou všech 14 segmentů zdravotní péče se zdravotními pojišťovnami, vycházelo z odhadu růstu příjmů celého systému veřejného zdravotního pojištění, který vypracovalo ministerstvo financí na základě predikce růstu mezd.

V systému zdravotního pojištění má být příští rok podle ministerstva zdravotnictví kolem 320 miliard korun, což je o 20 miliard více oproti předchozímu roku. Jejich rozdělení definitivně určí až na podzim úhradová vyhláška. Celých 13,5 miliardy navíc však půjde do nemocnic.

Výrok jsme zmínili

Abychom mohli měřit návštěvnost webu, potřebujeme Váš souhlas se zpracováním osobních údajů prostřednictvím cookies. Více o zpracování osobních údajů