Martin Červíček
ODS

Martin Červíček

Jsem vděčný za to, že náš silný protikandidát z prvního kola (Koleta, pozn. Demagog.cz) vyjádřil podporu v tom smyslu, že je přesvědčen, že já budu ten člověk, který se bude věnovat tomu regionu a jednotlivým problémům, které musím každodenně řešit i z pozice náměstka hejtmana.
20 minut Radiožurnálu, 10. října 2018

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Zkrácené odůvodnění

Neúspěšný kandidát senátních voleb za hnutí ANO Petr Koleta podle informací České televize vyjádřil Martinu Červíčkovi podporu do druhého kola.

Plné odůvodnění

Petr Koleta, 48letý živnostník, je od roku 2016 zastupitelem Královéhradeckého kraje a zároveň od roku 2010 zastupitelem Hronova. V prvním kole senátních voleb kandidát za hnutí ANO skončil na 3. místě, právě za Martinem Červíčkem. Rozdíl v hlasech přitom nebyl nijak významný – od druhého místa ho dělilo 1771 hlasů a od zvítězivšího Pavla Bělobrádka pak 1829 hlasů. Podrobné výsledky voleb jsou k náhledu zde.

Pro server iRegiony se Petr Koleta vyjádřil takto: „Pro mě je to ohromný úspěch. Neměl jsem vyvěšený ani jeden banner a možná jsem ani po kraji nebyl vidět. Za mě jsem s výsledkem spokojený.“ I pro web hradec.idnes.cz hodnotí výsledky voleb jako veskrze pozitivní. Možnou podporu jednoho ze zbývajících kandidátů v danou chvíli nepotvrzoval, ale ani do budoucna nevylučoval. Následně o ní přinesla informaci Česká televize.

Výrok jsme zmínili