Andrej Babiš
ANO

Andrej Babiš

Absolvoval jsem dvě hodiny rozhovor s Českými drahami, požádal jsem je, aby mi doplnili různá čísla. A taky jsem seděl s SŽDC a s ŘSD sedím často. Řešil jsem obchvat Přerova na místě, nebo Břeclavi…
Týden v politice, 1. ledna 2019

Tento výrok byl ověřen jako

neověřitelné

Zkrácené odůvodnění

Z veřejně dostupných zdrojů není možné zjistit, jak často se Andrej Babiš stýká s představiteli Správy železniční a dopravní cesty, Ředitelství silnic a dálnic nebo Českých drah.

Plné odůvodnění

Na základě tiskových zpráv výše zmíněných institucí nebo online zpravodajských portálů nelze určit, zda Andrejem Babišem zmiňované schůzky proběhly, protože o nich nejsou veřejně dostupné informace. V médiích se objevila pouze zpráva, že premiér jednal s ekologickým spolkem Děti Země, který nesouhlasí s vedením tranzitní dopravy z Rakouska přes Mikulov nebo Brno. Zpravodajství Idnes informovalo o tom, že Andrej Babiš navštívil obyvatele Dluhonic, aby se pokusil změnit jejich názor na vedení dálnice D1 přes jimi obývané území.

Pochybnosti ohledně řešení problémů na českých silnicích a dálnicích se v poslední době objevily především v souvislosti se zastavením dopravy na dálnici D1 a otevřením pouhých čtyř kilometrů nových dálnic.

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Novoroční rozhovor s Andrejem Babišem

Týden v politice, 1. ledna 2019

Andrej Babiš v rozhovoru v pořadu Týden v politice bilancoval rok 2018, ale také mluvil o plánech na rok 2019. Jak si vedou státní finance? Jaký je vztah země k EU? A jak pokračuje stavba dálnic? Ověřená fakt najdete v naší ana...