Josef Bazala
KDU-ČSL

Josef Bazala

Dlouhodobě usiluji o dálnici D55 z Otrokovic do Břeclavi.
Senátní duel ČT24, 7. října 2020

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Zkrácené odůvodnění

Josef Bazala usiluje o výstavbu dálnice D55 minimálně od roku 2009, kdy spolu s dalšími starosty dotčených měst a obcí podepsal Deklaraci samospráv o spolupráci při přípravě a prosazení realizace rychlostní silnice R55 Otrokovice–Břeclav.

Plné odůvodnění

Dálnice D55 má vést z Olomouce přes Přerov, Hulín, Otrokovice až do Břeclavi a její celková délka má být 101 km. Momentálně je v provozu necelých 18 km dlouhý úsek z Hulína do Otrokovic. 23. září 2020 se zahájila výstavba úseku mezi Babicemi a Starým Městem, ve kterém je Josef Bazala starostou.

Dne 25. srpna 2009 byla ve Starém Městě podepsána Deklarace samospráv o spolupráci při přípravě a prosazení realizace rychlostní silnice R55 v oblasti Jihovýchodní Moravy (.doc), ve které 20 měst a obcí vyjádřilo svůj zájem o výstavbu rychlostní silnice R55 Otrokovice–Břeclav. 

Deklaraci tehdy podepsal i Josef Bazala, který se 23. září 2020 při zahájení výstavby nového úseku (Babice – Staré Město) vyjádřil takto: „Dne 25. srpna 2009 jsme na městském úřadě ve Starém Městě sepsali deklaraci samospráv za výstavbu dálnice D55. Všichni starostové na úseku mezi Otrokovicemi a Břeclaví v této deklaraci podepsali, že stojí o tento úsek, a myslím si, že samosprávy pro tuto dálnici udělaly obrovský kus práce.

Snahu o postavení dálnice Josef Bazala deklaroval i v roce 2016.

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Senátní duel: Ivo Valenta a Josef Bazala

Senátní duel ČT24, 7. října 2020

Voliči v obvodě Uherské Hradiště se budou rozhodovat mezi kandidáty Ivem Valentou (bez politické příslušnosti, za Soukromníky) a Josefem Bazalou (KDU-ČSL). Co faktického přinesl jejich duel v České televizi?