Vít  Rakušan
STAN

Vít Rakušan

A koneckonců v Olomouckém kraji, kde jsme kandidovali společně v té krajské koalici Piráti a Starostové, získali jsme druhé místo a post hejtmana.
Interview Plus, 13. ledna 2021
Krajské volby 2020,

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Zkrácené odůvodnění

V krajských volbách 2020 kandidovali Piráti a STAN společně v koalici v Olomouckém kraji, kde získali druhé místo v počtu obdržených hlasů a lídr kandidátky Josef Suchánek byl zvolen hejtmanem.

Plné odůvodnění

Ve volbách do zastupitelstev krajů 2020 kandidovalo hnutí STAN v koalici s Piráty v Olomouckém kraji. Koalice zde dosáhla na zisk 19,51 % hlasů (36 549) a umístila se tak jako druhá hned za hnutím ANO, které obdrželo 27,01 % hlasů (50 604).

Křesel v zastupitelstvu zmíněná koalice PIRÁTI a STAROSTOVÉ získala 13 a vytvořila vládnoucí koalici se Spojenci (KDU-ČSL, TOP 09, Strana Zelených, ProOlomouc, HLAS) a ODS. Hejtmanem se stal lídr kandidátky Pirátů a STAN Josef Suchánek.

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Vít Rakušan o spolupráci s Piráty

Interview Plus, 13. ledna 2021

Předseda Starostů a nezávislých Vít Rakušan v Interview Plus mluvil o minulosti svého hnutí, ale zejména o jeho společné budoucnosti v rámci koalice s Pirátskou stranou. Představil detaily čerstvé koaliční smlouvy, ale také viz...