Vít  Rakušan
STAN

Vít Rakušan

Náš europoslanec Stanislav Polčák je právě v Evropském parlamentu dokonce ve Výboru pro životní prostředí, má dokonce nějaké asistenty, kteří jsou původem i ze Strany zelených, a velmi aktivně tuto politiku na půdě Evropského parlamentu prosazuje.
Interview Plus, 13. ledna 2021
Životní prostředí,
Evropská unie,

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Zkrácené odůvodnění

Europoslanec Stanislav Polčák je skutečně členem uvedeného výboru a taktéž lze říci, že v Evropském parlamentu prosazuje „zelenou politiku“. Jednou z jeho poradkyň je zastupitelka v Ústeckém kraji, členka Strany zelených Karolína Žákovská.

Plné odůvodnění

Europoslanec za STAN Stanislav Polčák je skutečně členem Výboru pro životní prostředí, veřejné zdraví a bezpečnost potravin v Evropském parlamentu. Karolína Žákovská, která je Polčákovou poradkyní (.pdf, str. 2), je zároveň zastupitelkou v Ústeckém kraji za Spojence pro kraj, navrženou Stranou zelených. 

Lze také říci, že Polčák podporuje „zelenou politiku“. Zapojuje se do rozprav, které se životním prostředím zabývají (např. Zelená dohoda pro Evropu, téma požárů buše v Austrálii, další příspěvky zde), taktéž je například zpravodajem Zprávy k úloze EU při ochraně a obnově světových lesů.

 

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Vít Rakušan o spolupráci s Piráty

Interview Plus, 13. ledna 2021

Předseda Starostů a nezávislých Vít Rakušan v Interview Plus mluvil o minulosti svého hnutí, ale zejména o jeho společné budoucnosti v rámci koalice s Pirátskou stranou. Představil detaily čerstvé koaliční smlouvy, ale také viz...

Abychom mohli měřit návštěvnost webu, potřebujeme Váš souhlas se zpracováním osobních údajů prostřednictvím cookies. Více o zpracování osobních údajů