Alena Schillerová
ANO

Alena Schillerová

Proto jsem absolvovala téměř všechny oblastní sněmy (hnutí ANO v Jihomoravském kraji, pozn. Demagog.cz) a jsem ráda, že jsem dostala od členů ANO velmi velkou podporu.
Aktuálně.cz, 12. července 2021
Vnitrostranická politika,

Tento výrok byl ověřen jako

neověřitelné

Zkrácené odůvodnění

Ve veřejně dostupných zdrojích se nám nepodařilo dohledat informace týkající se účasti ministryně Aleny Schillerové na oblastních sněmech v Jihomoravském kraji.

Plné odůvodnění

V pondělí 31. května 2021 zvolil krajský sněm hnutí ANO v Jihomoravském kraji Alenu Schillerovou jako jedničku jihomoravské kandidátky do říjnových voleb do Poslanecké sněmovny. „Získala nominace ve všech místních i oblastních organizacích, shoda na obsazení prvního místa kandidátky byla jednoznačná,“ uvedl krajský předseda Lubomír Wenzl.

Z veřejně přístupných zdrojů se nám však nepodařilo zjistit, zda se ministryně Schillerová účastnila některých, nebo dokonce téměř všech sněmů oblastních organizací. Obrátili jsme se proto s dotazem na jednotlivé organizace v Jihomoravském kraji. Dosud jme však neobdrželi žádnou odpověď, a výrok proto hodnotíme jako neověřitelný.

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Fiskální výlety Aleny Schillerové

Aktuálně.cz, 12. července 2021

Ministryně financí v rozhovoru pro Aktuálně.cz popisovala úspěchy vlády i Ministerstva financí, přičemž došlo také na všechna zaručená předvolební témata – zvyšování důchodů, platů učitelů a plateb do zdravotnictví, snižování d...