Adam Vojtěch
ANO

Adam Vojtěch

Teď jsme se ale vydali jinou cestou, tedy očkováním bez registrace. Nejsou to jen obchodní centra, už fungují mobilní očkovací týmy.
Mladá fronta DNES, 31. července 2021
Koronavirus,

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Zkrácené odůvodnění

Očkování bez registrace je od 12. července možné také v České republice. Kromě stálých stanovišť lze nově využít také služeb mobilních očkovacích týmů či tzv. očkovací autobus.

Plné odůvodnění

Od 12. července 2021 se lidé v České republice mohou proti covidu-19 nechat naočkovat také bez předchozí registrace. Nejprve se otevírala stálá očkovací místa, povětšinou v obchodních centrech (seznam míst k nahlédnutí zde), a od konce července fungují výrazněji pro širokou veřejnost také mobilní očkovací týmy, které povinně zřizují Distribuční očkovací místa. V každém kraji působí minimálně jeden tento tým a zaměřuje se primárně na očkování v odlehlých místech republiky či ve vyloučených lokalitách. Pro očkování není nutná předchozí registrace.

Dne 31. července se na cestu Prahou vydal i tzv. očkovací autobus, na jehož zastávkách se lidé mohou proti covidu-19 také nechat naočkovat bez předchozí rezervace. Autobus zařídilo přímo město Praha. Mobilní očkovací kamion provozuje i Pardubický kraj.

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Návrat ztraceného ministra

Mladá fronta DNES, 31. července 2021

Adam Vojtěch se vrátil do ministerského křesla, a pochopitelně také do našeho hledáčku. Podívali jsme se proto podrobně na jeho rozhovor pro MF DNES, kde mluvil o registračním systému očkování, aplikaci Tečka i proočkovanosti č...

Abychom mohli měřit návštěvnost webu, potřebujeme Váš souhlas se zpracováním osobních údajů prostřednictvím cookies. Více o zpracování osobních údajů