Adam Vojtěch
ANO

Adam Vojtěch

Dává je (dva dny volna po očkování, pozn. Demagog.cz) třeba Škoda Auto.
Mladá fronta DNES, 31. července 2021
Koronavirus,

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Zkrácené odůvodnění

Společnost Škoda Auto na základě dohody s odbory Kovo z druhé poloviny července umožňuje svým zaměstnancům, kteří se nechali nebo nechají očkovat proti covidu-19, vybrat si dva dny placeného volna navíc.

Plné odůvodnění

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch uvádí dva dny volna po očkování ve Škoda Auto jako inspiraci pro dva dny volna pro očkované státní zaměstnance. Podobně, když vláda 30. července 2021 schválila dva dny volna pro státní zaměstnance, kteří se nechají očkovat proti covidu-19, se vyjádřil i premiér Andrej Babiš: „Tento můj návrh vychází z informací, které jsem získal z privátní sféry. Velké firmy, jako Škoda Auto nebo i dopravní podniky a další, motivují své zaměstnance, aby se očkovali.

První informace o tom, že společnost Škoda Auto umožní svým zaměstnancům vybrat si ve spojitosti s očkováním proti covidu-19 dva dny placeného volna navíc, zveřejnil (.pdf) 22. července časopis odborů Kovo. Spuštění tohoto motivačního programu na podporu očkování potvrdilo následně v tiskové zprávě i vedení Škody Auto. Zaměstnanci této firmy, kteří budou mít dokončené očkování do 30. září 2021, si tak mohou vybrat jeden den placeného volna přímo v den očkování, druhý poté v období od 15. října 2021 do 31. prosince 2021. 

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Návrat ztraceného ministra

Mladá fronta DNES, 31. července 2021

Adam Vojtěch se vrátil do ministerského křesla, a pochopitelně také do našeho hledáčku. Podívali jsme se proto podrobně na jeho rozhovor pro MF DNES, kde mluvil o registračním systému očkování, aplikaci Tečka i proočkovanosti č...