Luděk Niedermayer
TOP 09

Luděk Niedermayer

Mimochodem jedno z těch doporučení (v rámci Strategie Evropa 2020 - pozn. Demagog.cz) jste nezmínil, a které je úplně zásadní, je náklad práce. To, co brzdí vytváření pracovních míst, je velmi vysoké zdanění u nás, zdanění nikoli daněmi, ale odvody z práce.
Předvolební diskuze ČT k volbám do EP, 30. dubna 2014

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Plné odůvodnění

Evropská komise na základě své Strategie Evropa 2020 dává každý rok členským zemím doporučení (ang.), na co se ve veřejném sektoru zaměřit. Doporučení za rok 2013 směřovala na oblasti snižování veřejného deficitu rozpočtu, reformu penzí a mj. také na oblast zdanění.

Dle vyjádření Evropské komise má Česká republika příliš vysoké zdanění v oblasti práce. To podle Komise brzdí vytváření nových pracovních míst. Na druhou stranu jsou daň z nemovitosti či silniční daň pod evropským průměrem. Doporučení Komise tedy směřuje především k nápravě těchto nerovností.

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Volby do Evropského parlamentu I.

Předvolební diskuze ČT k volbám do EP, 30. dubna 2014

Česká televize v rámci svého vysílání k volbám do Evropského parlamentu uspořádá několik televizních diskuzí se zástupci relevantních politických stran. První čtveřici přivítal Václav Moravec v Ostravě 30. dubna a šlo o zástupc...