Martin Stropnický
ANO

Martin Stropnický

Je tam (na Ukrajině - pozn. Demagog.cz) 9 tisíc obětí na životech za 2 roky, je tam 20 tisíc zraněných, je tam tisíc pohřešovaných.
Otázky Václava Moravce, 21. února 2016

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Plné odůvodnění

Výrok hodnotíme jako pravdivý. Dle poslední zprávy (.pdf, eng, str. 8) mise OSN pro monitorování dodržování lidských práv na Ukrajině bylo odhadováno v období od poloviny dubna 2014 do listopadu 2015 přes 29 830 obětí napříč ukrajinskými civilisty, příslušníky ozbrojených sil a členy ozbrojených skupin.

Z toho to čísla bylo nejméně 9 098 úmrtí a 20 732 zraněných osob. Počet ztracených osob odhaduje mezinárodní komise Červeného kříže přes 1000 osob. Otázkou zůstává počet možných obětí z řad občanů RF.

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Konflikty ve světě

Otázky Václava Moravce, 21. února 2016

V únoru 2014 proběhly krvavé střety policie s protestujícími na kyjevském Majdanu. Že svět ani po dvou letech na Ukrajinu nezapomíná připomněla nedělní diskuse ministra obrany Martina Stropnického (ANO) a europoslance Jana Zahr...

Abychom mohli měřit návštěvnost webu, potřebujeme Váš souhlas se zpracováním osobních údajů prostřednictvím cookies. Více o zpracování osobních údajů