Martin Kupka
ODS

Martin Kupka

Jenom já si připomenu nebo připomenu vám, to zaznělo jako slib po zimní olympiádě v roce 2014, jak bude rychlobruslařský stadion. Zaznělo to v mnoha médiích. A kde nic, tu nic.
Interpelace na předsedu vlády, 24. května 2018

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Plné odůvodnění

Po zimní olympiádě se tehdejší premiér Bohuslav Sobotka vyjádřil při návštěvě Vysočiny takto:

Je představa, a mně se ta představa docela líbí, že by v naší zemi vzniklo šest až sedm olympijských center, která by byla rozmístěna po České republice a koncentrovala by klíčovou infrastrukturu pro vrcholové sporty.Andrej Babiš jako ministr financí chtěl postavit rychlobruslařskou halu v Brně, kde se setkal s trenérem Martiny Sáblíkově a primátorem Petrem Vokřálem. Od nápadu však upustil, Kraji Vysočina byla totiž v té době přidělena dotace 40 miliónů právě na výstavbu haly v rámci olympijského centra na Vysočině. Stavba olympijského centra a stejně tak rychlobruslařské haly do dnešního dne nezačala.

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Interpelace na premiéra: Vládní sliby

Interpelace na předsedu vlády, 24. května 2018

Poslanec Martin Kupka z ODS interpeloval předsedu vlády ve věci slibů vlády. Ptal se jej na fakt, že vláda jezdí po jednotlivých krajích a zde slibuje nejrůznější investice. To Babiš odmítl s tím, že sliby v krajích nedává a po...