Petr Fiala
ODS

Petr Fiala

Podstatné je, co se tu děje od voleb. Že od voleb je tu signalizováno navzdory tradici, navzdory tomu, jak zní ústava, že vlastně premiér Andrej Babiš, nebo Andrej Babiš bude premiérem za každou cenu, nemusí si hledat většinu, hnutí ANO se může chovat, jakoby nezískalo 30 procent ve volbách, ale 50 procent. A to se tu prostě děje.
Otázky Václava Moravce, 27. května 2018

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Plné odůvodnění

Prezident Zeman slíbil Andreji Babišovi dva pokusy o sestavení vlády deset dní po parlamentních volbách na společné tiskové konferenci v Lánech. Tyto dva pokusy přitom prezident Zeman nesvázal žádným omezením nebo podmínkami.

Během prezidentských voleb mluvil prezident Zeman o tom, že podmíní druhý pokus pro sestavení Babišovy vlády 101 hlasy. Po výhře ve druhém kole ale tuto podmínku zrušil a dal Babišovi na vyjednávání neomezenou dobu.

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Vláda a vládnutí

Otázky Václava Moravce, 27. května 2018

Místopředseda vlády Brabec se v Otázkách Václava Moravce utkal s předsedy ODS a Pirátů. Mluvili pochopitelně o skládání nové vlády, o poměrech v poslanecké sněmovně a také o některých konkrétních věcech domácí a zahraniční poli...

Abychom mohli měřit návštěvnost webu, potřebujeme Váš souhlas se zpracováním osobních údajů prostřednictvím cookies. Více o zpracování osobních údajů