Jan Hamáček
ČSSD

Jan Hamáček

(…) slavná debata z, tuším, 16., 17. srpna, kdy vlastně jsme odcházeli z rady pro vládní rizika s tím, že se zavádějí roušky, a pak to bylo jinak.
Partie, 18. října 2020
Koronavirus,

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Zkrácené odůvodnění

Po jednání Rady vlády pro zdravotní rizika dne 17. srpna ministr zdravotnictví Vojtěch uvedl, že se od 1. září zavedou roušky ve většině uzavřených veřejných prostor. Ministr Vojtěch ale 20. srpna řadu původně plánovaných opatření odvolal.

Plné odůvodnění

Na tiskové konferenci po jednání Rady vlády pro zdravotní rizika dne 17. srpna 2020 tehdejší ministr zdravotnictví Adam Vojtěch uvedl, že od 1. září bude znovu zavedena povinnost nosit roušky ve veřejné dopravě a v uzavřených veřejných prostorech (s výjimkami restaurací a škol – prostoru tříd).

Už na tiskové konferenci 20. srpna ale bylo oznámeno zmírnění plánovaných opatření. „Jsme schopni vlastně reagovat velmi promptně, pokud by došlo k nějaké změně situace. (…) Došli jsme tedy k určitému závěru, který se týká úpravy toho mimořádného opatření, ale nikoliv jeho rušení, spíše lepšího zacílení tam, kde v tuto chvíli skutečně vnímáme to největší riziko z hlediska šíření dané choroby,“ odůvodňoval tehdy změnu rozhodnutí Adam Vojtěch. Od 1. září pak byla zmírněná opatření uvedena do praxe – ve školách, v obchodech, ve službách typu kadeřnictví ani na sportovištích roušky povinné nebyly.

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Tajemný materiál v Partii

Partie, 18. října 2020

Jan Hamáček (ČSSD) a Vít Rakušan (STAN) se střetli v Partii Terezie Tománkové. Řeč nebyla o ničem jiném než koronavirových opatřeních. Na stůl se ale dostal i tajemný materiál Pavla Řeháka. Ověřená fact-chekingová analýza právě...

Abychom mohli měřit návštěvnost webu, potřebujeme Váš souhlas se zpracováním osobních údajů prostřednictvím cookies. Více o zpracování osobních údajů