Petr Fiala
ODS

Petr Fiala

(...) se mají všichni testovat 2× týdně v tom rozsahu tří až pěti dnů tak, jak je to v tom vládním návrhu.
Partie Terezie Tománkové, 2. ledna 2022
Zdravotnictví,
Koronavirus,

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Zkrácené odůvodnění

Na tiskové konferenci po jednání vlády představil ministr zdravotnictví Vlastimil Válek plán vlády na testování zaměstnanců firem v intervalu jednou za tři či pět dní.

Plné odůvodnění

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek představil na tiskové konferenci po jednání vlády záměr zavést od 17. ledna ve firmách obdobný režim testování, jaký nyní funguje ve školách.

„(…) Od 17. bude fungovat testování pomocí antigenních testů ve firmách pro všechny, včetně těch, co mají třetí dávku, a to v režimu s tří- až pětidenním intervalem.“

Z jeho vyjádření tedy vyplývá, že vláda skutečně plánuje plošné testování zaměstnanců provádět dvakrát týdně. Projednávání tohoto mimořádného opatření bylo při jednání vlády 29. prosince přerušeno a k jeho schválení či případnému upravení by mělo, podle vyjádření ministra zdravotnictví, dojít po jednání tripartity, kterého se účastní zástupci vlády, odborů a zaměstnavatelů.

Výrok jsme zmínili

Ověřeno

Nový rok, nový premiér

Partie Terezie Tománkové, 2. ledna 2022

Petr Fiala v první letošní Partii mluvil o svém novoročním projevu, ale také o minulých a budoucích rozhodnutích jeho vlády. V naší nejnovější analýze se tak můžete dočíst, jak je to s povinným očkováním proti covidu-19 a vztek...