Jakub Mráček
Vp!T

Jakub Mráček

Když je vyhlášeno mimořádné zastupitelstvo na téma hazard, ODS zařídí to, aby se o hazardu vůbec nemluvilo, aby to vypadlo z programu a místo toho tam přijde s debatou o případném návrhu na zákaz zahalování obličejů.
Jiné, 6. října 2014

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Plné odůvodnění

Na konci srpna 2014 bylo vyhlášeno v Teplicích mimořádné zasedání zastupitelstva, na němž se mělo jednat o vyhlášce, která by hazard ve městě zakázala, a následně také o referendu v otázce hazardu. Hazard se přesto na zasedání neprojednával, jelikož většina zastupitelů se rozhodla hlasovat proti tomuto jednání, případně se část zastupitelů zdržela hlasování (což se v systému komunálního zastupitelstva, kde je hlasovací kvórum tvořeno vždy nadpoloviční většinou všech zastupitelů de facto rovná hlasování proti).

Nutno podotknout, že v zastupitelstvu Teplic má ODS 17 z celkových 33 křesel. Primátor města Jaroslav Kubera z ODS pak doporučil odložit téma hazardu na nové zastupitelstvo vzešlé z komunálních voleb. Výrok je proto hodnocen jako pravdivý.

Výrok jsme zmínili

Teplice, Las Vegas českého severu?

Jiné, 6. října 2014

Hazard a lázeňství. To byla hlavní témata diskuze lídrů politických stran v Teplicích, kterou uspořádal Český rozhlas. Ten také nazval diskuzi z Teplic provokativně: "Zaslouží si Teplice přezdívku Las Vegas českého severu?"V rá...