Zdeněk Nytra
ODS

Zdeněk Nytra

Znovu se oprášil projekt vědecké knihovny v Ostravě.
Předvolební debata České televize, 14. září 2018

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Zkrácené odůvodnění

Projektu nové budovy vědecké knihovny v Ostravě vznikl už v roce 2006. Až v roce 2017 ale uzavřelo vedení města Ostravy spolu s krajem a Ministerstvem kultury Memorandum o spolupráci na realizaci tohoto projektu. Stavba knihovny by mohla začít v roce 2020.

Plné odůvodnění

Stavba „Černé kostky“ neboli projekt nové budovy Moravskoslezské vědecké knihovny v Ostravě, je opět aktuální. Návrh stavby (vytvořený ateliérem Kuba & Pilař architekti s.r.o.) má svůj původ již v roce 2006. Kvůli různým komplikacím ale nebylo nakonec vůbec jisté, jestli dojde na jeho realizaci.

Jde o projekt pod záštitou Moravskoslezského kraje, na kterém se na základě Memoranda o spolupráci (.docx) z roku 2017 bude podílet také Ministerstvo kultury a Statutární město Ostrava. Projekt nové knihovny by měl dle předpokladů stát 1,35 miliardy korun. Pokud při vyřizování všech povolení a další dokumentace nenastanou komplikace, je možné, že by stavba byla zahájena už v roce 2020. Podle předběžných odhadů by tak mohlo dojít k jejímu dokončení v roce 2022.

Výrok jsme zmínili

Komunální volby v Ostravě

Předvolební debata České televize, 14. září 2018

Celkem 11 kandidátů s největším volebním potenciálem usilujících o post ve vedení města Ostravy diskutovalo v České televizi. Čeho dosavadní vedení města dosáhlo? Došlo na rozsáhlou debatu například o problémech s kriminalitou....