Ivana Stráská
SOCDEM

Ivana Stráská

Dalším naším programem (Jihočeského kraje, pozn. Demagog.cz), a ten tady nebyl zmíněn, byly vouchery právě pro návštěvy kulturních zařízení.
Debata ČT ke krajským volbám, 21. září 2020
Školství, věda, kultura,
Koronavirus,
Krajské volby 2020,

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Zkrácené odůvodnění

Návštěvníci Jihočeského kraje mohou k ubytování získat slevy na vstupné do krajských kulturních zařízení, na které kraj vyčlenil 9,5 milionů korun.

Plné odůvodnění

Dle odborné analýzy, kterou si nechala vypracovat Jihočeská centrála cestovního ruchu v dubnu 2020, může kraj v důsledku omezení cestovního ruchu přijít o 3,4 miliard korun a až 14 tisíc lidí může skončit bez práce.

„Bohužel stát dosud cestovní ruch nijak nepodpořil a proto jsem velmi rád, že se Jihočeský kraj rozhodl cestovní ruch, a především podnikatele v cestovním ruchu podpořit,” uvedl Jaromír Polášek, ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu.

Jihočeský kraj vyčlenil 30 milionů korun na slevy pro ubytování a 9,5 milionů korun pro slevy na vstupné. Projekt byl spuštěn v pondělí 15. června. Portál leto.jiznicechy.cz (Aktuálně: podzim.jiznicechy.cz) umožnil získat návštěvníkům kraje ubytování s 30% slevou a k ubytování až 70% slevy na vstupné do různých kulturních zařízení.

Návštěvníci můžou vyrazit za kulturou s krajskou slevou například zde:

- Alšova jihočeská galerie 
- Divadlo Oskara Nedbala Tábor 
- Jihočeská zoologická zahrada Hluboká nad Vltavou 
- Jihočeské muzeum v Českých Budějovicích 
- Muzeum Jindřichohradecka
- Muzeum středního Pootaví Strakonice 
- Prachatické muzeum 
- Prácheňské muzeum v Písku 
- Regionální muzeum v Českém Krumlově

Do kampaně se postupně zapojuje také spousta soukromých „atraktivit“ (krajský web), kterým ale slevy kompenzovány nejsou.

Výrok hodnotíme jako pravdivý, jelikož Jihočeský kraj opravdu nabízel a stále nabízí slevy na návštěvy krajských kulturních zařízení, na které vyčlenil 9,5 milionů korun.

Výrok jsme zmínili

Předvolební debata: Jihočeský kraj

Debata ČT ke krajským volbám, 21. září 2020

Kdo usedne do hejtmanského křesla v kraji rybníků a vodáků? V předvolebním klání na ČT24 se střetli: Pavel Hroch (Jihočeši 2012), František Konečný (ANO), Martin Kuba (ODS), Lukáš Mareš (Piráti), Radek Nejezchleb (KSČM), Jana P...