František Talíř
KDU-ČSL

František Talíř

Já mám velkou radost z memoranda o Vltavské cyklostezce, které bylo podepsáno. Tam nás čeká něco přes 100 km postupné výstavby, stát do toho dá miliardu.
Debata ČT ke krajským volbám, 21. září 2020
Regiony,
Doprava,
Krajské volby 2020,

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Zkrácené odůvodnění

Memorandum o Vltavské cyklostezce bylo schváleno a podepsáno už v roce 2019. Z cyklostezky, která bude celkem měřit 188,4 km, zbývá dobudovat ještě 111 km. Stát její výstavbu zafinancuje částkou 957 milionů korun.

Plné odůvodnění

Vltavská cyklostezka (.pdf) bude novou cyklostezkou v Jihočeském kraji o celkové délce 188,4 km, 77 km této cyklostezky už je hotovo, nebo se staví, dalších 111 km je teď v plánu. Cyklostezka povede od Nové Pece až do Týna nad Vltavou a bude protínat další města, jako Český Krumlov, České Budějovice nebo Hlubokou nad Vltavou. Stát na její výstavbu plánuje prostřednictvím Státního fondu dopravní infrastruktury dát 957 milionů korun a tím bude pokryta většina nákladů. Memorandum (.pdf) o vzájemné spolupráci při přípravě a realizaci projektu Vltavské cyklostezky bylo schváleno a podepsáno 23 obcemi a Jihočeským krajem už v roce 2019.

Výrok jsme zmínili

Předvolební debata: Jihočeský kraj

Debata ČT ke krajským volbám, 21. září 2020

Kdo usedne do hejtmanského křesla v kraji rybníků a vodáků? V předvolebním klání na ČT24 se střetli: Pavel Hroch (Jihočeši 2012), František Konečný (ANO), Martin Kuba (ODS), Lukáš Mareš (Piráti), Radek Nejezchleb (KSČM), Jana P...