Patrik Nacher
ANO

Patrik Nacher

Všechny pokusy různým způsobem zasahovat do dění demokratických států v rámci EU jenom prohlubují krizi EU, prohlubují nedůvěru mezi evropskými zeměmi.

Jakub ŽELEZNÝ, moderátor: Promiňte, z čeho to čtete?

Patrik NACHER: (...) To je citace Petra Fialy na jeho Twitteru, otázka týkající se kritiky ze strany Evropské unie, Maďarska. Mám pocit, že 3 roky stará.
Předvolební debata České televize, 30. září 2021
Evropská unie,

Tento výrok byl ověřen jako

pravda

Zkrácené odůvodnění

Výrok je citací z twitterového účtu předsedy Občanské demokratické strany Petra Fialy ze dne 13. září 2018.

Plné odůvodnění

Citace pochází z twitterového účtu předsedy ODS Petra Fialy. Celkově jde o výňatek z projevu, který Petr Fiala pronesl na schůzi Poslanecké sněmovny z 13. září 2018. Na ní poslanci probírali vedle jiného i výsledek hlasování Europarlamentu z předcházejícího dne, kterým došlo k přijetí doporučení, aby Evropská komise zahájila proti Maďarsku řízení kvůli vážnému ohrožení unijních hodnot.

Upřesněme, že předseda občanských demokratů 13. září 2018 na Twitteru doslova uvedl: „Všechny pokusy různým způsobem zasahovat do dění jednotlivých demokratických států v rámci Evropské unie jenom prohlubují krizi EU, prohlubují nedůvěru mezi evropskými zeměmi a ohrožují dokonce i budoucí spolupráci jednotlivých zemí.“

Výrok jsme zmínili

Předvolební debata z Prahy

Předvolební debata České televize, 30. září 2021

Ve třetí části pražské předvolební debaty České televize došla řeč na zahraniční a bezpečnostní politiku. Díky tomu se do naší analýzy dostalo 26 výroků, které se týkaly nejen Evropské unie a migrace, ale také RVHP, CNC strojů,...