Silvestrovský speciál 2023
.png&w=1920&q=75)
Ani letos nás politici neochudili o celou řadu bizarních a absurdních výroků, které se sice do našich běžných analýz nedostaly, ale byla by škoda je nechat jen tak zapadnout. Proto pro vás máme náš tradiční silvestrovský speciál, ve kterém jsme se zaměřili mj. na trápení psa Karla Havlíčka, kuchařský souboj Babiše a Fialy nebo nevídanou bouřku, která zastihla Pavla Blažka.
OVĚŘENO
Silvestrovské zábavné vydání, 31. prosince 2023
Jsem nepředal juniorským hokejistům teď energii, protože jsem poté, kdy vyrovnali na 2:2, doma usnul. Tak možná i proto prohráli, a nakonec mají jen stříbrnou medaili.Silvestrovské zábavné vydání, 31. prosince 2023
Nepravda
Oceňujeme Divišovu snahu vzít na sebe cizí hříchy. Každé malé dítě ale ví, že za všechno může Kalousek. Vždycky.
Karel Havlíček
Neověřitelné
Havlíčkův pes na řadě fotek skutečně vypadá apaticky či nevyspale, na některých ho Havlíček dokonce podpírá. Jestli je uvedený stav způsoben tím, že se erdelteriér cítí pod psa kvůli šířícím se zprávám, nebo tím, že ho Havlíček opravdu budí ve 3 hodiny ráno, ale není možné určit.
Andrej Babiš
Byl jsem ve Fortuně, kurz je 12. Vsaďte si 1000 Kč a přijďte všichni volit, vyhrajete 12.000 Kč 🙃 Babiš vždycky pomáhá, za Babiše bude líp 😎Silvestrovské zábavné vydání, 31. prosince 2023
Zavádějící
Pokud by si všichni oprávnění voliči vsadili na volební vítězství Andreje Babiše a následně pro něj i hlasovali, volby by s naprostou jistotou vyhrál. Tento důmyslný plán má ale trhliny, jelikož mj. nelze zaručit, že by výhry byly opravdu vyplaceny.
Karel Havlíček
A to jste věděli, že Fialovo lečo je 2,5krát dražší, než bylo ještě před dvěma roky to Babišovo?Silvestrovské zábavné vydání, 31. prosince 2023
Neověřitelné
Bohužel není jisté, zda Fiala a Babiš někdy lečo připravovali a na kolik je to přišlo. Oba politici se ale svými hvězdnými momentkami z kuchyně pochlubili na sociálních sítích, za což jim srdečně děkujeme! Hlavní otázka ale zní – kdy se oba politici představí v Masterchefu?
Andrej Babiš
Dneska švédská policie nemůže chodit do určitých částí Malmö a Osla.Silvestrovské zábavné vydání, 31. prosince 2023
Pravda
Nejbližší švédská policejní služebna je od norského Osla vzdálena 25 hodin chůze, strážníci tam tudíž v pracovní době na obchůzky chodit nestíhají.
Pavel Blažek
Vzhledem k nevídané bouřce, v jejímž průběhu nebylo možné restauraci opustit, jsem si přisedl k jejich stolu (Martina Nejedlého, pozn. Demagog.cz).Silvestrovské zábavné vydání, 31. prosince 2023
Pravda
Pavla Blažka zavála do restaurace, kde se nacházel pouze jediný stůl, opravdu bezprecedentní bouřka (téměř až apokalyptických rozměrů). Nezbývalo mu tedy nic jiného, než být v podniku uvězněný s Martinem Nejedlým po neuvěřitelnou dobu pěti hodin.
Šimon Heller
Já jsem z Jihočeského kraje, to je mimochodem zemědělský kraj, prostě u nás na jihu Čech je hovězí hovězí, kuřecí je kuřecí.Silvestrovské zábavné vydání, 31. prosince 2023
Nepravda
Ve větších městech republiky jsou za maso považovány také rostlinné alternativy. V Jihočeském kraji se na maso hovězí a kuřecí nahlíží jinak – u hovězího jde o tuk a šlachy, u kuřecího pak o vodu, salmonelu a antibiotika.
Alexandr Vondra
Komunisti (…) jsou tam (v Evropském parlamentu, pozn. Demagog.cz) úplně zelení jak brčál.Silvestrovské zábavné vydání, 31. prosince 2023
Zavádějící
Komunisté svou změnou barvy sice velmi věrně napodobují chameleona, nejsou ale tak zelení, jak by se na první pohled mohlo zdát. To nám potvrdil i expert na slovo vzatý, Rákosníček.